Agrofoodmakelaar

 

Agrofoodmakelaar Jochem Wolthuis

Jochem Wolthuis is sinds 1 januari 2018 agrofoodmakelaar voor Gelderland en Overijssel. “Ik zie het als mijn belangrijkste taak om de verschillende partijen in Duitsland en Nederland met elkaar te verbinden. Deze nieuwe functie sluit naadloos aan bij mijn jarenlange ervaring in de agrofoodwereld. Ik heb onder andere vele foodhandelmissies van en naar Duitsland geleid. En ik beschik over een groot netwerk op de Duitse afzetmarkt met zowel importeurs als retailers.”

 

Taak agrofoodmakelaar

Taak van de agrofoodmakelaar is om het Oost-Nederlandse bedrijfsleven en de Duitse afzetmarkt dichter bij elkaar te brengen. Aan de ene kant moet de agrofoodmakelaar zorgen voor een betere informatievoorziening voor de mkb-bedrijven, ontsluiting van netwerken en verbinding met brancheorganisaties en kennisinstellingen. Aan de andere kant zal de agrofoodmakelaar Duitsers kennis laten maken met de kwaliteit van Nederlandse producten. Provincies Gelderland en Overijssel, Food Valley NL en Oost NL zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de aansturing van de agrofoodmakelaar. De agrofoodmakelaar werkt nauw samen met de HTSM-makelaar die namens provincie Overijssel is aangesteld voor Oost-Nederland, met name op het gebied van foodtechnologie en gepersonaliseerde voeding. De HTSM-makelaar richt zich vooral op Noordrijn-Westfalen.

 

Hoofdthema’s agrofoodmakelaar

De activiteiten van de agrofoodmakelaar richten zich op drie hoofdthema’s, namelijk:

  • eiwittransitie (het ontwikkelen en aanbieden van producten met plantaardige eiwitten als vervanging van producten met dierlijke eiwitten);
  • gepersonaliseerde gezonde voeding (voeding gericht op specifieke doelgroepen, zoals ouderen of sporters);
  • foodtechnologie (alle technologie die efficiënter, effectiever, duurzamer en anders produceren mogelijk maakt, zowel in de machinebouw, de voedselverwerking als de teelt).

Meer nieuws over exportkansen in Duitsland voor agrofoodbedrijven in Oost-Nederland:
Agrofoodmakelaar april 2018

Agrofoodmakelaar Jochem Wolthuis is bereikbaar via:
jochem.wolthuis@oostnl.nl
06 16 29 03 95

Nieuwsalert

Wilt u op de hoogte blijven van het actuele nieuws binnen de agrofoodsector? Meld u dan aan voor de nieuwsalert via onderstaand formulier. U ontvangt dan regelmatig een melding wanneer er nieuwe nieuwsitems zijn geplaatst op deze pagina.

Aanmelden

Nuttige Duitse nieuwsbronnen

Waar vind ik nuttige nieuwsbronnen op Duitse websites over agrofood thema’s? Als agrofoodmakelaar Duitsland namens Oost NL /Go4Export bieden wij u deze nieuwsservice aan om uw zoektocht naar de juiste Duitse bronnen makkelijker te maken. Er is veel nuttige marktinformatie beschikbaar voor marktentree of versterking van uw marktpositie. Want zakendoen met Duitse partners vergt optimale en intensieve voorbereiding.

Hieronder ziet u relevante thema’s met een link naar de achterliggende informatie. U krijgt eerst een korte toelichting in het Nederlands over de nieuwsbronnen met bijhorende links. U moet dan natuurlijk wel Duits (leren) lezen. Hiermee vergroot u sowieso uw kans op de Duitse markt.

Heeft u nog vragen, wensen, suggesties? Uw tips en input zijn van harte welkom.

Overzicht alle nieuwsbronnen

Wilt u een overzicht van alle bovenstaande nieuwsbronnen? Klik dan hier!